Publikavimo data: 2024-06-16
Vištienos čakhokhbili su slyvomis
Skanus ir paprastas nacionalinio gruzinų patiekalo - chakhokhbili receptas su vištiena, prinokusiais pomidorais, svogūnais, originaliai pridedant sultingų prinokusių slyvų, aromatingų česnakų, mėgstamų žolelių, jei norite, galite pridėti aromatinių prieskonių. Vištiena ilgai troškinama kvapniame pomidorų ir slyvų padaže, todėl ji tampa nepaprastai sultinga ir minkšta, tirpstanti burnoje.
Žingsnis 1
Kepkite vištieną įkaitintoje keptuvėje, kepkite ant didžiausios ugnies, tada uždenkite dangčiu, bet ne iki galo, ir kepkite iš dviejų pusių, kol apskrus. Mėsos nesūdykite!
Žingsnis 2
Kol vištiena kepa, pradėkite ruošti slyvų padažą. Jei jūsų slyva prinokusi ir pakankamai minkšta, perkoškite ją per smulkų sietelį; perkošus slyvą sietelyje liks kauliukai ir odelė nuo slyvos. Jei slyva neprinokusi, virkite ją vandenyje apie 5 minutes, kol slyva suminkštės. Išvirtas slyvas išimkite iš vandens ir šiek tiek atvėsinkite, išimkite kauliukus ir perkoškite per smulkų sietelį.
Žingsnis 3
Išvirkite pomidorus, tada atsargiai nulupkite odelę ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Nuvalytus ir nuplautus svogūnus supjaustykite griežinėliais. Česnakus susmulkinkite po spaudimo aparatu, nuplautas ir nusausintas petražoles smulkiai sukapokite.
Žingsnis 5
Iškepusią mėsą sudėkite į atskirą lėkštę. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, kuriame susikaupė riebalai nuo keptos mėsos, tada sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol svogūnai iškeps.
Žingsnis 6
Sudėkite pakepintus svogūnus, persijotas slyvas ir susmulkintus pomidorus. Maišydami kaitinkite 3-4 min. ant didelės ugnies.
Žingsnis 7
Daržovių mišinį pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, suberkite cukrų, mėgstamus prieskonius, paruoštą smulkintą česnaką ir petražoles ir virkite apie 2-3 minutes.
Žingsnis 8
Kepamą mėsą panardinkite į padažą ir apliekite slyvų padažu, jei jo nepakanka, įpilkite vištienos sultinio. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies 40-45 min.
Žingsnis 9
Neįtikėtinai sultingą vištieną su aromatingu slyvų padažu išdėliokite lėkštėse, pagal skonį pabarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir saugiai patiekite. Šis skanus patiekalas tinka su pitos duona ir sezoninių daržovių salotomis.
Kategorijos