Publikavimo data: 2024-03-30
Vištienos carpaccio
Carpaccio išrado venecijietis Giuseppe Cipriani grafienei Amalijai Nani Mochenigo daugiau kaip prieš 70 metų. Gydytojai uždraudė moteriai valgyti termiškai apdorotą mėsą. Cipriani pasiūlė patiekalo iš žalios jautienos, supjaustytos plonais griežinėliais ir pagardintos Vusterio padažu, citrinų sultimis ir majonezu, receptą. Šiandien carpaccio ruošiamas iš bet kokios mėsos, žuvies, daržovių, vaisių. Namuose vištienos carpaccio galite pasigaminti iš paukštienos filė.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus ir itališkas žoleles, kalendrą, papriką ir česnaką.
Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Kiekvieną vištienos gabalėlį iš visų pusių aptepkite marinatu. Sudėkite visą mėsą į puodą. Dėkite į slėginę viryklę 3-4 valandoms. Per šį laiką paukštis išleis sultis ir gerai išsimarinuos.
Žingsnis 3
Nusausinkite mėsą. Marinuotą vištieną padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų skysčio perteklius. Vištieną suverkite ant iešmelių ir 6 valandas laikykite 60-70 laipsnių temperatūros orkaitėje. Vištienos gabaliukai turi būti sausi, bet ne per kieti.
Kategorijos