Vištienos carpaccio pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Vištienos carpaccio

Carpaccio išrado venecijietis Giuseppe Cipriani grafienei Amalijai Nani Mochenigo daugiau kaip prieš 70 metų. Gydytojai uždraudė moteriai valgyti termiškai apdorotą mėsą. Cipriani pasiūlė patiekalo iš žalios jautienos, supjaustytos plonais griežinėliais ir pagardintos Vusterio padažu, citrinų sultimis ir majonezu, receptą. Šiandien carpaccio ruošiamas iš bet kokios mėsos, žuvies, daržovių, vaisių. Namuose vištienos carpaccio galite pasigaminti iš paukštienos filė.
Gaminimo laikas
620 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos carpaccio Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus ir itališkas žoleles, kalendrą, papriką ir česnaką.

Žingsnis 2

Vištienos carpaccio Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Kiekvieną vištienos gabalėlį iš visų pusių aptepkite marinatu. Sudėkite visą mėsą į puodą. Dėkite į slėginę viryklę 3-4 valandoms. Per šį laiką paukštis išleis sultis ir gerai išsimarinuos.

Žingsnis 3

Vištienos carpaccio Žingsnis 3
Nusausinkite mėsą. Marinuotą vištieną padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų skysčio perteklius. Vištieną suverkite ant iešmelių ir 6 valandas laikykite 60-70 laipsnių temperatūros orkaitėje. Vištienos gabaliukai turi būti sausi, bet ne per kieti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos