Publikavimo data: 2024-04-28
Vištienos dešra butelyje
Išbandykite pasigaminti naminę vištienos dešrą pagal paprastą receptą. Paruošimui reikės bet kokios vištienos, bet geriausia imti ne gamyklinę, o naminę broilerinę. Atkreipkite dėmesį į tai, kad mėsa būtų šviežia, nelipni ir be nemalonaus kvapo. Jums taip pat reikės plastikinio butelio dešrelėms formuoti. Geriausia rinktis plokščią indą, tada dešra įgaus tinkamą formą.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Vištieną užpilkite šaltu vandeniu, pastatykite puodą ant didelės ugnies. Įberkite 3 arbatinius šaukštelius druskos ir užvirinkite. Nugriebkite putas ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Virkite 50 minučių uždengę dangčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite želatinos pagrindą. Sudėkite vištieną į dubenį ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Atsverkite 1 puodelį sultinio, supilkite į puodą ir leiskite šiek tiek atvėsti. Sudėkite želatiną ir išmaišykite. Palikite išbrinkti 40 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite mėsą ir daržoves. Atskirkite vištieną nuo kaulų ir kuo smulkiau supjaustykite peiliu. Sudėkite į gilų švarų dubenį, suberkite krapus, pipirus, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Mėsą sumaišykite su želatina. Puodą su želatina pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami kaitinkite, kad želatina ištirptų, bet neužvirkite. Tada supilkite mišinį į vištieną su pipirais ir žolelėmis ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Pripildykite butelį. Perpilkite vištienos mišinį į butelį ir sutrinkite šaukštu, kad neliktų tuštumų. Viršų uždenkite maistine plėvele. Kai preparatas atvės, įdėkite jį į šaldytuvą 7 valandoms. Tada atsargiai žirklėmis perpjaukite butelį ir išimkite jį.
Kategorijos