Vištienos dešra butelyje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Vištienos dešra butelyje

Išbandykite pasigaminti naminę vištienos dešrą pagal paprastą receptą. Paruošimui reikės bet kokios vištienos, bet geriausia imti ne gamyklinę, o naminę broilerinę. Atkreipkite dėmesį į tai, kad mėsa būtų šviežia, nelipni ir be nemalonaus kvapo. Jums taip pat reikės plastikinio butelio dešrelėms formuoti. Geriausia rinktis plokščią indą, tada dešra įgaus tinkamą formą.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
63 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos dešra butelyje Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Vištieną užpilkite šaltu vandeniu, pastatykite puodą ant didelės ugnies. Įberkite 3 arbatinius šaukštelius druskos ir užvirinkite. Nugriebkite putas ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Virkite 50 minučių uždengę dangčiu.

Žingsnis 2

Vištienos dešra butelyje Žingsnis 2
Paruoškite želatinos pagrindą. Sudėkite vištieną į dubenį ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Atsverkite 1 puodelį sultinio, supilkite į puodą ir leiskite šiek tiek atvėsti. Sudėkite želatiną ir išmaišykite. Palikite išbrinkti 40 minučių.

Žingsnis 3

Vištienos dešra butelyje Žingsnis 3
Paruoškite mėsą ir daržoves. Atskirkite vištieną nuo kaulų ir kuo smulkiau supjaustykite peiliu. Sudėkite į gilų švarų dubenį, suberkite krapus, pipirus, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir pipirus. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Vištienos dešra butelyje Žingsnis 4
Mėsą sumaišykite su želatina. Puodą su želatina pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami kaitinkite, kad želatina ištirptų, bet neužvirkite. Tada supilkite mišinį į vištieną su pipirais ir žolelėmis ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Vištienos dešra butelyje Žingsnis 5
Pripildykite butelį. Perpilkite vištienos mišinį į butelį ir sutrinkite šaukštu, kad neliktų tuštumų. Viršų uždenkite maistine plėvele. Kai preparatas atvės, įdėkite jį į šaldytuvą 7 valandoms. Tada atsargiai žirklėmis perpjaukite butelį ir išimkite jį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos