Publikavimo data: 2024-04-08
Vištienos dešra su želatina
Namuose virta vištienos dešra yra sveikas, baltymų turtingas patiekalas. Ją galima patiekti ir su sumuštiniais, ir kaip garnyro priedą. Pagal vištienos dešrelės su želatina receptą gaminimui naudojama vištienos filė. Tačiau galite naudoti ir kitas paukščio dalis. Tokiu atveju dešra išeis riebesnė. Mėsa turi būti šviežia, ne sausa, nelipni ir be dėmių.
Žingsnis 1
Mėsą sumaišykite su prieskoniais. Paimkite vištienos filė dubenį, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, kalendros, paprikos ir džiovintų česnakų. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Žingsnis 2
Į mėsą įmaišykite želatiną. Į dubenį su vištiena ir prieskoniais sudėkite želatiną. Tai darykite dalimis, kiekvieną kartą kruopščiai išmaišydami.
Žingsnis 3
Masę supilkite į formą. Sudėkite mišinį į nedidelę formą, sutankinkite šaukštu ir uždenkite folija. Paimkite didesnę formą ir į ją įdėkite mažąjį indą su mėsa. Tarp jų supilkite vandenį, kad jis siektų beveik iki mažesnės formos vidurio.
Žingsnis 4
Iškepkite dešrą. Pašaukite dizainą į orkaitę 50 minučių. Tada išimkite, nuimkite foliją ir atvėsinkite kambario temperatūroje. Uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 7 valandoms.
Kategorijos