Publikavimo data: 2024-04-28
Vištienos eskalopė
Eskalopė daugiausia gaminama iš kiaulienos ir veršienos, tačiau galima naudoti ir vištienos filė. Primename, kad eskalopas - tai apvalus 1,5-2 cm storio mėsos gabalas, perpjautas skersai pluošto. Vištienos eskalopo privalumas tas, kad jis gana greitai iškepa. Todėl tai puikus sprendimas greitiems pietums ar vakarienei. Produktų rinkinys yra minimalus: mėsa, sviestas ir prieskoniai.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą kepti. Padenkite pjaustymo lentą maistine plėvele, išdėliokite vištienos eskalopą, uždenkite maistine plėvele ir aptepkite plonu sluoksniu. Taip padarykite su visais gabalėliais. Tada apteptą mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 2
Apkepkite vištienos eskalopus. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų, sudėkite sviestą ir kepkite viščiukus iš abiejų pusių, kol iškeps, maždaug 3-5 minutes.
Kategorijos