Publikavimo data: 2024-03-28
Vištienos filė kefyre, kepta orkaitėje
Marinatai vištieną padaro sultingą ir švelnią, todėl jie visada naudojami gaminant maistą. Vištienos mėsa yra neutralaus skonio, o jai tinkamų marinatų gausa suteikia šiam patiekalui įvairovės. Prie vištienos puikiai tinka majonezas, grietinė, sojų padažas, įvairūs prieskoniai. Vienas iš paprastų ir greitai paruošiamų marinatų vištienos filė - kefyras, prieskoniai, svogūnai ir česnakai.
Žingsnis 1
Vištienos filė perpjaukite per pusę.
Žingsnis 2
Vištienos filė sudėkite į gilų dubenį. Suberkite Provanso prieskonius, vištienos prieskonius, druską ir pipirus pagal skonį.
Žingsnis 3
Supilkite kefyrą ant vištienos filė ir prieskonių ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką ir sudėkite į kefyre esančią vištieną. Išmaišykite ir palikite 10 minučių mirkti marinate.
Žingsnis 5
Į kepimo indą sudėkite marinate išmirkytą vištienos filė.
Žingsnis 6
Vištieną kefyre kepkite 60 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos