Publikavimo data: 2025-08-19
Vištienos filė, kepta su brokoliais "Bešamelio" padaže
Bešamelio padaže su brokoliais kepta vištienos filė yra paprastas ir rafinuotas, skanus ir sveikas patiekalas. Vištienos gabaliukai būna minkšti ir sultingi, brokoliai patiekalui suteikia spalvų, o padažas su prieskoninėmis žolelėmis patiekalui suteikia kreminį, sodrų skonį.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti bešamelio padažą, miltus nuolat maišydami supilkite į puodą ir kaitinkite 1-2 minutes. Tada sudėkite sviestą ir maišykite, kol mišinys taps vientisas. Dabar plona srovele supilkite pieną, nuolat maišydami. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Žingsnis 2
Brokolius pasūdykite ir papipirinkite, įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir išmaišykite. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, raudonėlio, čiobrelių, druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite vištienos filė, tada sluoksniuokite brokolius ir užpilkite padažu. Uždenkite formą folija ir 30-40 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Likus 10 minučių iki kepimo nuimkite foliją, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite, kol iškeps.
Kategorijos