Publikavimo data: 2024-02-03
Vištienos filė, kepta su pomidorais ir česnakais receptas
Vištienos filė, kepta su pomidorais ir česnakais, labai lengvai paruošiama. Iškepta vištiena išsaugo sveikąsias savybes, o česnakai ir pomidorai jai suteikia pikantiškumo ir gaivumo. Patiekite šį patiekalą šventiniam stalui arba papuoškite juo įprastus šeimos pietus.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ⁰C temperatūros. Nuplaukite vištienos krūtinėlę ir daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką. Pomidorą supjaustykite žiedais.
Žingsnis 3
Vištienos filė per visą ilgį padarykite kelis įpjovimus. Neperpjaukite iki galo, kad patiekalas orkaitėje nesubyrėtų.
Žingsnis 4
Tada į filė įpjovas įdėkite pomidorų žiedus ir česnakus. Sudėkite filė į augaliniu aliejumi pateptą kepimo indą.
Žingsnis 5
Aptepkite filė majonezu, pabarstykite itališkomis žolelėmis ir kepkite 35-40 min. 180 ⁰C temperatūroje.
Žingsnis 6
Paruoštą vištienos filė papuoškite smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.
Žingsnis 7
Vištienos filė patiekite su ant grotelių keptomis daržovėmis.
Kategorijos