Publikavimo data: 2024-05-26
Vištienos filė koldūnai
Vištienos filė paplotėliai - puikus būdas paįvairinti kasdienį valgiaraštį ir pamaitinti šeimą skaniu ir sveiku maistu. Pagal klasikinį receptą patiekalas ruošiamas iš maltos mėsos, tačiau kotletus galite gaminti ir iš maltos mėsos. Geriau imti šviežią atšaldytą filė. Rinkdamiesi parduotuvėje pirmenybę teikite mėsai, kurios paviršius lygiai blizga. Pirkdami produktą ant pagrindo įsitikinkite, kad jis yra sausas. Galite pasirinkti bet kokį vištienos gabalėlių gaminimo būdą: troškinti garuose, orkaitėje arba kepti keptuvėje.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Peiliu supjaustykite vištienos filė mažais gabalėliais. Susmulkinkite žaliąjį svogūną plonais žiedais. Smulkia trintuve įtrinkite sviestą ir susmulkinkite svogūnus.
Žingsnis 2
Išminkykite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite vištieną, svogūną, sviestą, garstyčias, druską ir pipirus ir 8-10 minučių gerai išminkykite.
Žingsnis 3
Paruoškite džiūvėsėlius. Nedideliame dubenyje suplakite kiaušinį ir vandenį. Miltus supilkite į dubenį.
Žingsnis 4
Formuokite paplotėlius ir kepkite keptuvėje. Sudrėkinę rankas vandeniu, atskirkite maltą mėsą apvaliomis formomis. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite miltuose ir pamerkite į kiaušinio mišinį. Kepkite ant įkaitintos keptuvės, pateptos augaliniu aliejumi, po 3-5 min. iš kiekvienos pusės. Tada sudėkite kepsnelius ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos