Vištienos filė koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Vištienos filė koldūnai

Vištienos filė paplotėliai - puikus būdas paįvairinti kasdienį valgiaraštį ir pamaitinti šeimą skaniu ir sveiku maistu. Pagal klasikinį receptą patiekalas ruošiamas iš maltos mėsos, tačiau kotletus galite gaminti ir iš maltos mėsos. Geriau imti šviežią atšaldytą filė. Rinkdamiesi parduotuvėje pirmenybę teikite mėsai, kurios paviršius lygiai blizga. Pirkdami produktą ant pagrindo įsitikinkite, kad jis yra sausas. Galite pasirinkti bet kokį vištienos gabalėlių gaminimo būdą: troškinti garuose, orkaitėje arba kepti keptuvėje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos filė koldūnai Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Peiliu supjaustykite vištienos filė mažais gabalėliais. Susmulkinkite žaliąjį svogūną plonais žiedais. Smulkia trintuve įtrinkite sviestą ir susmulkinkite svogūnus.

Žingsnis 2

Vištienos filė koldūnai Žingsnis 2
Išminkykite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite vištieną, svogūną, sviestą, garstyčias, druską ir pipirus ir 8-10 minučių gerai išminkykite.

Žingsnis 3

Vištienos filė koldūnai Žingsnis 3
Paruoškite džiūvėsėlius. Nedideliame dubenyje suplakite kiaušinį ir vandenį. Miltus supilkite į dubenį.

Žingsnis 4

Vištienos filė koldūnai Žingsnis 4
Formuokite paplotėlius ir kepkite keptuvėje. Sudrėkinę rankas vandeniu, atskirkite maltą mėsą apvaliomis formomis. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite miltuose ir pamerkite į kiaušinio mišinį. Kepkite ant įkaitintos keptuvės, pateptos augaliniu aliejumi, po 3-5 min. iš kiekvienos pusės. Tada sudėkite kepsnelius ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos