Publikavimo data: 2024-06-16
Vištienos filė pikantiškame grietinėlės padaže
Vištienos filė yra neįtikėtinai švelni mėsa, todėl ją kepdami turite būti itin atsargūs, nes užtenka vienos papildomos minutės ir filė gali būti perkepta ir sausa. Tinkamai paruošta filė būna minkšta, švelni ir tiesiog tirpsta burnoje, o tinkamas padažas gali ją papildyti ir paprastą krūtinėlę paversti neįtikėtinu restorano patiekalu.
Žingsnis 1
Supjaustykite filė nedideliais kubeliais ir siųskite juos kepti įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę į puodą, sudėkite garstyčias ir gerai išmaišykite. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Kai mišinys šiek tiek pašils, sudėkite sviestą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir palaipsniui, nuolat maišydami, suberkite miltus, kad padažas būtų be gumulėlių. Kai padažas sutirštės, nukelkite jį nuo viryklės.
Žingsnis 3
Gautą kreminį garstyčių padažą supilkite į keptuvę su kepta vištienos filė ir viską troškinkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu apie 5 minutes.
Kategorijos