Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos filė su brokoliais grietinėlės padaže
Vištienos filė su brokoliais grietinėlės padaže gausu sveikų mikroelementų ir lengvai virškinamų baltymų. Dėl marinato vištienos filė nėra sausa ir minkšta. O grietinėlės padažas apgaubia visus patiekalo komponentus ir priverčia juos tiesiog tirpti burnoje.
Žingsnis 1
Marinatui balzaminį actą sumaišykite su sojų padažu, smulkintu česnaku, itališkomis žolelėmis ir pipirų mišiniu. Supjaustytą vištieną įmaišykite į marinatą ir palikite mirkti 15-20 min.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Marinuotą vištienos filė sudėkite į keptuvę, gerai įkaitintą su augaliniu aliejumi. Kepkite 4 minutes po dangčiu. Tada sudėkite morkas, išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Dabar į vištieną sudėkite brokolius ir maišydami virkite 6-7 minutes. Sumaišykite kreminį sūrį su grietinėle iki vientisos masės. Supilkite grietinėlės padažą į keptuvę, išmaišykite ir virkite dar 7-10 minučių.
Kategorijos