Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos filė su grietinės padažu
Grietinės padažas yra vienas iš lengviausiai pagaminamų. Jam reikia tik grietinės, druskos ir prieskonių. Tačiau dažnai nutinka taip, kad troškinant grietinė sutirštėja ir padažas nebūna toks švelnus, kokio norėtųsi. Kad padažas būtų tobulas, gaminkite jį iš šviežios, geriausiai ūkininkų, grietinės, kurios riebumas ne mažesnis kaip 25 %, ir būtinai kambario temperatūros. Vadovaudamiesi šiais patarimais, pabandykite gaminti vištienos filė su grietinės padažu. Patiekalas išeis skanus ir minkštas, kaip restorane.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite viščiuku. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, kepkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Sudėkite filė, įberkite druskos ir išmaišykite. Kepkite 5 minutes. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite 20-25 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos filė su grietinės padažu. Padažui į grietinę išspauskite česnaką, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Išmaišykite. Supilkite į vištieną. Troškinkite 5 minutes.
Kategorijos