Vištienos filė su grietinės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Vištienos filė su grietinės padažu

Grietinės padažas yra vienas iš lengviausiai pagaminamų. Jam reikia tik grietinės, druskos ir prieskonių. Tačiau dažnai nutinka taip, kad troškinant grietinė sutirštėja ir padažas nebūna toks švelnus, kokio norėtųsi. Kad padažas būtų tobulas, gaminkite jį iš šviežios, geriausiai ūkininkų, grietinės, kurios riebumas ne mažesnis kaip 25 %, ir būtinai kambario temperatūros. Vadovaudamiesi šiais patarimais, pabandykite gaminti vištienos filė su grietinės padažu. Patiekalas išeis skanus ir minkštas, kaip restorane.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos filė su grietinės padažu Žingsnis 1
Pasirūpinkite viščiuku. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, kepkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Sudėkite filė, įberkite druskos ir išmaišykite. Kepkite 5 minutes. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite 20-25 minutes.

Žingsnis 2

Vištienos filė su grietinės padažu Žingsnis 2
Paruoškite vištienos filė su grietinės padažu. Padažui į grietinę išspauskite česnaką, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Išmaišykite. Supilkite į vištieną. Troškinkite 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos