Publikavimo data: 2024-04-09
Vištienos filė su grybais padaže
Vištienos filė yra labai naudingas produktas. Baltoji paukštiena yra mažai kaloringa, turi daug baltymų, joje gausu įvairių vitaminų ir mikroelementų. Paruošti skanią vištieną su grybais grietinėlės padaže labai paprasta. Vadovaukitės šiuo receptu ir gausite aromatingą švelnų karštą patiekalą, kurį galima patiekti pietums ar vakarienei kartu su bet kokiu garnyru. Jam paruošti reikės vištienos filė, grybų, svogūnų ir grietinėlės.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite nedidelėmis 1 cm storio juostelėmis. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais arba ketvirčiais.
Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite dar 3 minutes. Į svogūnus ir grybus sudėkite vištienos filė ir kartu kepkite 7 minutes.
Žingsnis 3
Vištieną, grybus ir svogūnus pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Įberkite 1 šaukštą miltų ir išmaišykite. Patiekalą pakaitinkite 1-2 minutes, kad miltai apskrustų. Į keptuvę įpilkite puodelį grietinėlės ir maišykite, kol miltai ištirps. Troškinkite patiekalą ant mažos ugnies 4-5 minutes, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 4
Paruoštą vištieną su grybais papuoškite plonai supjaustytomis žaliųjų svogūnų plunksnelėmis. Gero apetito!
Kategorijos