Publikavimo data: 2024-05-26
Vištienos filė su paprikomis saldžiarūgščiame padaže
Azijos virtuvė garsėja savo įvairove ir neįprastais skoniais. Neretai joje galima rasti ingredientų derinių, kurie Europos šalyse niekada nestovėtų vienoje eilėje. Tačiau, kad ir kaip keistai skambėtų, tokie deriniai dera tarpusavyje. Pavyzdžiui, vištienos filė ir saldžioji paprika puikiai dera su neįprastu saldžiarūgščiu padažu, sukurdami nuostabią skonio simfoniją ir "šokį" ant liežuvio.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, cukrų, citrinos sultis, smulkintą česnaką, pomidorų pastą, maltus pipirus ir 50 ml vandens.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite kubeliais, pamarinuokite mišinyje ir palikite maždaug 30 minučių. Tuo tarpu imbierą ir česnaką supjaustykite plonais griežinėliais ir apie minutę pakepinkite įkaitintame augaliniame aliejuje.
Žingsnis 3
Kepkite vištieną česnakų ir imbierų aliejuje 7-8 minutes, kol išgaruos visa drėgmė, tada sudėkite stambiai supjaustytas paprikas ir kepkite dar porą minučių.
Žingsnis 4
Kol paprikos kepa, atskieskite vandenį su krakmolu santykiu 50 ml vienam šaukštui ir gautą mišinį supilkite į keptuvę. Viską kartu kepkite porą minučių. Tada nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos