Vištienos filė su paprikomis saldžiarūgščiame padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Vištienos filė su paprikomis saldžiarūgščiame padaže

Azijos virtuvė garsėja savo įvairove ir neįprastais skoniais. Neretai joje galima rasti ingredientų derinių, kurie Europos šalyse niekada nestovėtų vienoje eilėje. Tačiau, kad ir kaip keistai skambėtų, tokie deriniai dera tarpusavyje. Pavyzdžiui, vištienos filė ir saldžioji paprika puikiai dera su neįprastu saldžiarūgščiu padažu, sukurdami nuostabią skonio simfoniją ir "šokį" ant liežuvio.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
133 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos filė su paprikomis saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, cukrų, citrinos sultis, smulkintą česnaką, pomidorų pastą, maltus pipirus ir 50 ml vandens.

Žingsnis 2

Vištienos filė su paprikomis saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite kubeliais, pamarinuokite mišinyje ir palikite maždaug 30 minučių. Tuo tarpu imbierą ir česnaką supjaustykite plonais griežinėliais ir apie minutę pakepinkite įkaitintame augaliniame aliejuje.

Žingsnis 3

Vištienos filė su paprikomis saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 3
Kepkite vištieną česnakų ir imbierų aliejuje 7-8 minutes, kol išgaruos visa drėgmė, tada sudėkite stambiai supjaustytas paprikas ir kepkite dar porą minučių.

Žingsnis 4

Vištienos filė su paprikomis saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 4
Kol paprikos kepa, atskieskite vandenį su krakmolu santykiu 50 ml vienam šaukštui ir gautą mišinį supilkite į keptuvę. Viską kartu kepkite porą minučių. Tada nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos