Publikavimo data: 2024-09-22
Vištienos filė troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais
Vištienos filė troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais gaunasi neįtikėtinai aromatingas, sultingas ir gardus. Ryškūs moliūgų kubeliai kartu su džiovintomis slyvomis ir prieskoniais suteikia mėsai pikantišką aštrų skonį. Imbieras ir cinamonas patiekalui suteikia šilto prieskonio ir šventės pojūtį. Su moliūgais ir džiovintomis slyvomis troškinta vištienos filė labai tinka su ryžiais, grikiais arba kuskusu. Paruoštą patiekalą papildykite įvairiomis šviežiomis žolelėmis. Toks patiekalas bus puikus variantas vakarienei šeimos rate arba susitikus svečiams.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną. Suspauskite arba smulkiai sukapokite česnaką. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies su trupučiu alyvuogių aliejaus. Į keptuvę suberkite svogūnus ir kepkite, kol jie įgaus auksinę spalvą. Tada į keptuvę sudėkite filė gabaliukus ir visus paruoštus prieskonius: česnaką, papriką, cinamoną, kmynus, ciberžolę, imbierą ir druską. Viską gerai išmaišykite ir kepkite apie 5-8 minutes.
Žingsnis 2
Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais, o alyvuoges - apskritimais. Slyvas supjaustykite mažais gabalėliais. Į mėsą supilkite sultinį, moliūgą, alyvuoges ir džiovintas slyvas. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir 15-20 minučių troškinkite uždengę dangčiu.
Kategorijos