Publikavimo data: 2024-06-09
Vištienos filė troškinys su grybais ir sūriu
Šis patiekalas tinka tiek kasdienai, tiek bet kokiai šventei. Dėl grietinėlės padažo vištienos filė apkepas būna labai švelnus, minkštas ir sultingas. Supjaustytas porcijomis patiekalas gerai išlaiko formą.
Žingsnis 1
Supjaustykite filė mažais gabalėliais. Į supjaustytą mėsą įpilkite sojų padažo ir išmaišykite. Pagal skonį įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Atskirai sutarkuokite sūrį. Atskirai supjaustykite grybus išilgai gražiais griežinėliais, kad neatsirastų koteliai ir kepurėlės.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo formą, ant dugno sudėkite filė gabalėlius. Ant mėsos sluoksnio tolygiai paskirstykite griežinėliais pjaustytus grybus.
Žingsnis 4
Grietinėlę supilkite į atskirą dubenį, suberkite miltus ir kiaušinius. Kruopščiai išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 5
Tolygiai užpilkite padažą ant grybų. Tada grybus uždenkite tarkuoto sūrio sluoksniu.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros ir įdėkite formą. Patiekalas keps 2 valandas.
Kategorijos