Publikavimo data: 2024-05-20
Vištienos galantinas
Galantinas - garsus prancūziškas patiekalas, gaminamas iš visos broilerio skerdenos ir vištienos filė arba veršienos gabalėlio. Pagal klasikinį receptą paukštį siūloma išvirti, tačiau vištieną galima iškepti orkaitėje. Įdarą paprastai sudaro malta mėsa, pridedant pistacijų ir kitų norimų ingredientų, o iš prieskonių ir žolelių naudojama tik druska, pipirai ir čiobreliai. Paukštienos galantinas turėtų būti paruoštas iš anksto ir patiekiamas atšaldytas.
Žingsnis 1
Pagardinkite vištieną prieskoniais. Paruoštą vištieną patogiai išdėliokite, išlyginkite odą. Pasūdykite, papipirinkite ir tolygiai pabarstykite česnako milteliais.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Vištienos krūtinėlę supjaustykite į kelis didelius gabalus ir susmulkinkite. Sudėkite grietinėlę, druską, maltą muskatą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Kiaušinio baltymą plakite mikseriu iki putų. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite ištirpinto sviesto ir sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps. Į vištienos faršą sudėkite pakepintus grybus, žaliuosius svogūnus, riešutus. Maišydami atsargiai įmaišykite plaktus baltymus.
Žingsnis 4
Įdarykite vištieną faršu. Padėkite vištienos skerdeną pjūviu į viršų ir įdėkite į vidų faršą. Tolygiai paskirstykite faršą. Pagardinkite pagal skonį. Pakelkite odelę virš įdaro ir kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais. Tuomet suriškite kojas siūlu, užlenkite sparnus ant nugaros ir suriškite viščiuką siūlu kaip dešrą. Įdėkite viščiuką į kepimo indą nugara į viršų Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Žingsnis 5
Paruoškite vištienos galantiną. Įdėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių, kol apskrus. Tada atsargiai apverskite vištieną krūtinėlės puse į viršų ir kepkite dar 30 minučių. Apšlakstykite vištieną sultimis. Padėkite vištieną ant lėkštės, uždenkite folija ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Kategorijos