Vištienos galantinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Vištienos galantinas

Galantinas - garsus prancūziškas patiekalas, gaminamas iš visos broilerio skerdenos ir vištienos filė arba veršienos gabalėlio. Pagal klasikinį receptą paukštį siūloma išvirti, tačiau vištieną galima iškepti orkaitėje. Įdarą paprastai sudaro malta mėsa, pridedant pistacijų ir kitų norimų ingredientų, o iš prieskonių ir žolelių naudojama tik druska, pipirai ir čiobreliai. Paukštienos galantinas turėtų būti paruoštas iš anksto ir patiekiamas atšaldytas.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos galantinas Žingsnis 1
Pagardinkite vištieną prieskoniais. Paruoštą vištieną patogiai išdėliokite, išlyginkite odą. Pasūdykite, papipirinkite ir tolygiai pabarstykite česnako milteliais.

Žingsnis 2

Vištienos galantinas Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Vištienos krūtinėlę supjaustykite į kelis didelius gabalus ir susmulkinkite. Sudėkite grietinėlę, druską, maltą muskatą ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Vištienos galantinas Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Kiaušinio baltymą plakite mikseriu iki putų. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite ištirpinto sviesto ir sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps. Į vištienos faršą sudėkite pakepintus grybus, žaliuosius svogūnus, riešutus. Maišydami atsargiai įmaišykite plaktus baltymus.

Žingsnis 4

Vištienos galantinas Žingsnis 4
Įdarykite vištieną faršu. Padėkite vištienos skerdeną pjūviu į viršų ir įdėkite į vidų faršą. Tolygiai paskirstykite faršą. Pagardinkite pagal skonį. Pakelkite odelę virš įdaro ir kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais. Tuomet suriškite kojas siūlu, užlenkite sparnus ant nugaros ir suriškite viščiuką siūlu kaip dešrą. Įdėkite viščiuką į kepimo indą nugara į viršų Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę.

Žingsnis 5

Vištienos galantinas Žingsnis 5
Paruoškite vištienos galantiną. Įdėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių, kol apskrus. Tada atsargiai apverskite vištieną krūtinėlės puse į viršų ir kepkite dar 30 minučių. Apšlakstykite vištieną sultimis. Padėkite vištieną ant lėkštės, uždenkite folija ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos