Publikavimo data: 2024-02-04
Vištienos grybukai su krekerių glaistu receptas
Iš pradžių žodis "nugget" neturėjo nieko bendra su tobulai apkeptais vištienos krūtinėlės griežinėliais. Šis žodis atsirado aukso karštligės metu: taip buvo vadinami aukso grynuoliai. Tik po 100 metų grynuoliai tapo patiekalu, kuris iš karto užkariavo amerikiečių širdis, o vėliau sėkmingai paplito ir kitose šalyse, beje, ne be "McDonald's" pagalbos.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite šiek tiek pailgais gabalėliais. Sūrį sutarkuokite smulkiausia tarka, sutrupinkite krekerius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki 160 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite smulkintus krekerius ir tarkuotą sūrį. Į kitą dubenėlį supilkite miltus. Atskirai įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 3
Vištienos gabalėlius pagardinkite druska ir pipirais, apvoliokite miltuose, pamirkykite plaktuose kiaušiniuose, tada apvoliokite krekerių ir sūrio mišinyje.
Žingsnis 4
Kepkite grynuolius keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol iškeps.
Kategorijos