Vištienos grybukai su krekerių glaistu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Vištienos grybukai su krekerių glaistu receptas

Iš pradžių žodis "nugget" neturėjo nieko bendra su tobulai apkeptais vištienos krūtinėlės griežinėliais. Šis žodis atsirado aukso karštligės metu: taip buvo vadinami aukso grynuoliai. Tik po 100 metų grynuoliai tapo patiekalu, kuris iš karto užkariavo amerikiečių širdis, o vėliau sėkmingai paplito ir kitose šalyse, beje, ne be "McDonald's" pagalbos.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
329 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.44/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos grybukai su krekerių glaistu receptas Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite šiek tiek pailgais gabalėliais. Sūrį sutarkuokite smulkiausia tarka, sutrupinkite krekerius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki 160 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Vištienos grybukai su krekerių glaistu receptas Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite smulkintus krekerius ir tarkuotą sūrį. Į kitą dubenėlį supilkite miltus. Atskirai įmuškite kiaušinius.

Žingsnis 3

Vištienos grybukai su krekerių glaistu receptas Žingsnis 3
Vištienos gabalėlius pagardinkite druska ir pipirais, apvoliokite miltuose, pamirkykite plaktuose kiaušiniuose, tada apvoliokite krekerių ir sūrio mišinyje.

Žingsnis 4

Vištienos grybukai su krekerių glaistu receptas Žingsnis 4
Kepkite grynuolius keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos