Vištienos grynuoliai džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Vištienos grynuoliai džiūvėsėliuose

Vištienos grynuoliai džiūvėsėliuose - tai džiūvėsėliuose apvolioti vištienos filė gabaliukai, kepti dideliame kiekyje augalinio aliejaus. Dar XIX a., Kalifornijos aukso karštinės metu, pasirodė pirmųjų grynuolių receptas. Vėliau jis virto šiandien mums pažįstama vištienos filė - tobula, tvirta ir labai traškia plutele. Kaip ir visus patiekalus su vištiena, nuggets namuose paruošti greitai ir lengvai. Juos galima patiekti kaip užkandį su padažu arba su daržovių salotų garnyru.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
302 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
31 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos grynuoliai džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius grybučiams. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Į kitą dubenį supilkite miltus. Į trečiąjį suberkite džiūvėsėlius.

Žingsnis 2

Vištienos grynuoliai džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Paruoškite vištieną kepti. Panardinkite filė gabalėlius į miltus. Tada pamirkykite juos kiaušinių mišinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Žingsnis 3

Vištienos grynuoliai džiūvėsėliuose Žingsnis 3
Iškepkite grynuolius. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į keptuvę sudėkite apkeptus vištienos gabalėlius. Kepkite filė gabalėlius iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 4

Vištienos grynuoliai džiūvėsėliuose Žingsnis 4
Pašalinkite riebalų ir aliejaus perteklių. Iškeptus džiūvėsėliuose apvoliotus grynuolius sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir leiskite nusausinti riebalų perteklių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos