Publikavimo data: 2024-04-01
Vištienos grynuoliai džiūvėsėliuose
Vištienos grynuoliai džiūvėsėliuose - tai džiūvėsėliuose apvolioti vištienos filė gabaliukai, kepti dideliame kiekyje augalinio aliejaus. Dar XIX a., Kalifornijos aukso karštinės metu, pasirodė pirmųjų grynuolių receptas. Vėliau jis virto šiandien mums pažįstama vištienos filė - tobula, tvirta ir labai traškia plutele. Kaip ir visus patiekalus su vištiena, nuggets namuose paruošti greitai ir lengvai. Juos galima patiekti kaip užkandį su padažu arba su daržovių salotų garnyru.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius grybučiams. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Į kitą dubenį supilkite miltus. Į trečiąjį suberkite džiūvėsėlius.
Žingsnis 2
Paruoškite vištieną kepti. Panardinkite filė gabalėlius į miltus. Tada pamirkykite juos kiaušinių mišinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 3
Iškepkite grynuolius. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į keptuvę sudėkite apkeptus vištienos gabalėlius. Kepkite filė gabalėlius iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Pašalinkite riebalų ir aliejaus perteklių. Iškeptus džiūvėsėliuose apvoliotus grynuolius sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir leiskite nusausinti riebalų perteklių.
Kategorijos