Vištienos ir grybų tartaletės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištienos ir grybų tartaletės

Tartaletės - tai karšti užkandžiai tešlos krepšeliuose su įvairiais įdarais. Tartaletėms skirta tešla gali būti smėlinė, sluoksniuotos tešlos, nerauginta, sluoksniuota, ją galima paruošti namuose. Tačiau dažniausiai tokiems užkandžiams šeimininkės naudoja paruoštus iš prekybos tinklo. Tartaletės pripildomos sūriais ir saldžiais įdarais. Labai skanus bus sūrus vištienos ir grybų derinys.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos ir grybų tartaletės Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Mėsa turi būti visiškai iškepusi.

Žingsnis 2

Vištienos ir grybų tartaletės Žingsnis 2
Nuplaukite ir supjaustykite grybus. Sudėkite juos į keptuvę su mėsa ir kepkite, kol visiškai išgaruos vanduo. Tada į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Vištienos ir grybų tartaletės Žingsnis 3
Sutarkuokite virtus vištienos kiaušinius ir atskirame dubenyje sumaišykite juos su mėsa ir grybais. Įpilkite majonezo ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Vištienos ir grybų tartaletės Žingsnis 4
Paruoštu mišiniu pripildykite tartaletes ir papuoškite visa alyvuoge bei krapų šakele. Tartaletes įdarykite prieš pat patiekdami, nes kitaip jos suminkštės ir šiek tiek sugadins skonį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, užkandis, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, krevečių tartaletės, sūrio varškės tartaletės, tartaletės užkandžiai, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos