Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos ir grybų tartaletės
Tartaletės - tai karšti užkandžiai tešlos krepšeliuose su įvairiais įdarais. Tartaletėms skirta tešla gali būti smėlinė, sluoksniuotos tešlos, nerauginta, sluoksniuota, ją galima paruošti namuose. Tačiau dažniausiai tokiems užkandžiams šeimininkės naudoja paruoštus iš prekybos tinklo. Tartaletės pripildomos sūriais ir saldžiais įdarais. Labai skanus bus sūrus vištienos ir grybų derinys.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Mėsa turi būti visiškai iškepusi.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir supjaustykite grybus. Sudėkite juos į keptuvę su mėsa ir kepkite, kol visiškai išgaruos vanduo. Tada į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Sutarkuokite virtus vištienos kiaušinius ir atskirame dubenyje sumaišykite juos su mėsa ir grybais. Įpilkite majonezo ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoštu mišiniu pripildykite tartaletes ir papuoškite visa alyvuoge bei krapų šakele. Tartaletes įdarykite prieš pat patiekdami, nes kitaip jos suminkštės ir šiek tiek sugadins skonį.
Kategorijos