Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos ir kiaulienos kukuliai grietinės padaže
Skanūs naminiai mėsos kukuliai suteiks šilumos ir jaukumo bet kokiems šeimos pietums. Juos galima dėti prie pirmųjų patiekalų, patiekti su garnyrais arba patiekti atskirai su daržovėmis. Padažas, kuriame verdami mėsos kukuliai, visada būna skanus ir kvapnus, jis naudojamas kaip padažas garnyrui. Šiame recepte mėsos kukuliai iš pradžių troškinami pomidoruose, o paskui užpilami grietinės padažu.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite ryžius, vištieną ir kiaulieną, svogūną, kiaušinį, druską ir prieskonius. Gerai išmaišykite ir apkepkite maltą mėsą.
Žingsnis 2
Į atskirą dubenį įpilkite 2 šaukštus miltų. Vandenyje pamirkytomis rankomis iš maltos mėsos suformuokite vienodo dydžio apvalius kukulius ir pamirkykite juos miltuose. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir ant didelės ugnies iš visų pusių apkepkite kotletukus.
Žingsnis 3
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 190 °C temperatūros. Iškeptus mėsos kukulius sudėkite ant kepimo skardos. Sumaišykite pomidorų pastą su stikline vandens, užpilkite ant mėsos kukulių ir dėkite juos į įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinės padažą. Stiklinėje vandens ištirpinkite grietinę, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų, suberkite miltus. Praėjus 15 minučių nuo mėsos kukulių troškinimo pradžios į juos įdėkite lauro lapą ir užpilkite grietinės padažu. Tęskite troškinti dar 20-30 minučių, kol iškeps.
Kategorijos