Vištienos ir kiaulienos kukuliai grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Vištienos ir kiaulienos kukuliai grietinės padaže

Skanūs naminiai mėsos kukuliai suteiks šilumos ir jaukumo bet kokiems šeimos pietums. Juos galima dėti prie pirmųjų patiekalų, patiekti su garnyrais arba patiekti atskirai su daržovėmis. Padažas, kuriame verdami mėsos kukuliai, visada būna skanus ir kvapnus, jis naudojamas kaip padažas garnyrui. Šiame recepte mėsos kukuliai iš pradžių troškinami pomidoruose, o paskui užpilami grietinės padažu.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos ir kiaulienos kukuliai grietinės padaže Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite ryžius, vištieną ir kiaulieną, svogūną, kiaušinį, druską ir prieskonius. Gerai išmaišykite ir apkepkite maltą mėsą.

Žingsnis 2

Vištienos ir kiaulienos kukuliai grietinės padaže Žingsnis 2
Į atskirą dubenį įpilkite 2 šaukštus miltų. Vandenyje pamirkytomis rankomis iš maltos mėsos suformuokite vienodo dydžio apvalius kukulius ir pamirkykite juos miltuose. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir ant didelės ugnies iš visų pusių apkepkite kotletukus.

Žingsnis 3

Vištienos ir kiaulienos kukuliai grietinės padaže Žingsnis 3
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 190 °C temperatūros. Iškeptus mėsos kukulius sudėkite ant kepimo skardos. Sumaišykite pomidorų pastą su stikline vandens, užpilkite ant mėsos kukulių ir dėkite juos į įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 4

Vištienos ir kiaulienos kukuliai grietinės padaže Žingsnis 4
Paruoškite grietinės padažą. Stiklinėje vandens ištirpinkite grietinę, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų, suberkite miltus. Praėjus 15 minučių nuo mėsos kukulių troškinimo pradžios į juos įdėkite lauro lapą ir užpilkite grietinės padažu. Tęskite troškinti dar 20-30 minučių, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos