Vištienos ir kiaušinių šaltibarščiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Vištienos ir kiaušinių šaltibarščiai

Rusijoje klasikiniai kolodetai gaminami iš kiaulienos arba jautienos. Vištienos šaltibarščių receptai kilę iš Prancūzijos. Ten šis patiekalas buvo vadinamas "galantine", t. y. "želė", su daugybe prieskonių ir prieskoninių žolelių. Prancūziški patiekalo variantai buvo pritaikyti Rusijoje. Jis buvo gaminamas ir turtingose, ir neturtingose šeimose. Šiandien gaminimo būdai pasikeitė, ir dabar yra daug laipsniškų šaltibarščių receptų. Iš jų paprasčiausias yra vištienos. Paukštieną apdoroti lengviau nei kitų rūšių mėsą.
Gaminimo laikas
570 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
58 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos ir kiaušinių šaltibarščiai Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Įdėkite mėsą į puodą ir užpilkite ją šaltu vandeniu - jis turi apsemti vištieną 5 cm. Uždėkite puodą ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, nuimkite putas ir sumažinkite ugnį. Virkite sultinį 4 valandas ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugriebdami putas ir riebalus. Vandens liks perpus mažiau, o mėsa bus visiškai atsipalaidavusi nuo kaulų.

Žingsnis 2

Vištienos ir kiaušinių šaltibarščiai Žingsnis 2
Išvirkite daržoves sultinyje. Į puodą su vištiena sudėkite 1 nuluptą morką, svogūną ir česnaką. Sultinį virkite dar pusvalandį. Tada jį pasūdykite, įberkite kalendros, lauro lapų ir juodųjų pipirų žirnelių. Palikite sultinį virti dar 30 minučių.

Žingsnis 3

Vištienos ir kiaušinių šaltibarščiai Žingsnis 3
Pasigaminkite dekoracijas. Antrąją morką supjaustykite žvaigždutėmis ar kitomis formomis. Kiaušinius supjaustykite vienodais griežinėliais.

Žingsnis 4

Vištienos ir kiaušinių šaltibarščiai Žingsnis 4
Paruoškite sultinį ir mėsą kietėjimui. Iš sultinio išimkite virtas morkas, svogūnus ir česnakus ir juos išmeskite. Skystį perkoškite ir palikite atvėsti. Atskirkite mėsą nuo kaulų, susmulkinkite ją arba išskirstykite į skaidulas. Sudėkite vištieną į formą. Ant mėsos išdėliokite kiaušinius ir žalias morkas. Viską užpilkite sultiniu. Palikite atvėsti, o tada formą su vištienos šaltiena įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos