Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos juostelės ir kojos tešloje a la KFC
Šis patiekalas patiks tiems, kurie mėgsta valgyti "KFC" įstaigose. Septynių prieskonių mišinyje marinuotos ir kepamos vištienos šlaunelės ir filė bus traškios, sultingos, su auksine plutele. Kuo ilgiau mėsa išbus marinate, tuo minkštesnė ji bus. Karštos ir sultingos vištienos juostelės su kojytėmis bus puikus karštas užkandis arba pagrindinis patiekalas. Jas galite valgyti rankomis ir patiekti su įvairiais padažais, pavyzdžiui, su šviežių pomidorų padažu.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite dideliais gabalais.
Žingsnis 2
Pasukas sumaišykite su druska, sūrymu, cukrumi ir prieskoniais. Į jį įdėkite paruoštą vištieną ir palikite 2-8 val.
Žingsnis 3
Sumaišykite kvietinius miltus su prieskoniais ir druska. Ant ugnies pastatykite storadugnę keptuvę ir užpilkite kepimo aliejumi. Paruoškite kvietiniais miltais pabarstytą padėklą. Į miltus įpilkite 4-5 šaukštus vištienos marinato, kad susidarytų gumuliukai.
Žingsnis 4
Išimkite vištieną iš marinato ir pamerkite ją į kvietinius miltus. Atsargiai nusikratykite miltų perteklių.
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę atsargiai dėkite 3-4 vištienos gabalėlius ir kepkite 17 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių, kol taps auksinės spalvos. Išimkite vištieną ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės arba grotelėmis išklotos kepimo skardos, kad nutekėtų aliejaus perteklius. Patiekalas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos