Publikavimo data: 2024-05-19
Vištienos kepenėlės puoduose
Paruošti skanias kepenėles gana sunku, dažniausiai jos būna sausos ir nemalonios liežuviui. Tačiau šis receptas visiems laikams pakeis jūsų požiūrį į vištienos kepenėles. Švelni ir sultinga mėsa puikiai dera su grybais ir bulvių koše, o šiam nuostabiam patiekalui paruošti neprireiks daug laiko.
Žingsnis 1
Kiekvieną kepenų gabalėlį supjaustykite dideliais kubeliais. Kepkite mėsą 2-3 minutes ant didelės ugnies augaliniame aliejuje. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o 2 česnako skilteles susmulkinkite česnakų spaudikliu. Svogūną ir česnaką apkepkite augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos. Taip pat įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Supjaustykite grybus skiltelėmis arba perbraukite per 0,3 mm storio pjaustyklę. Kepkite ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į grietinę įmaišykite 2 susmulkintas česnako skilteles ir gautą padažą pasūdykite.
Žingsnis 5
Visus puodus pripildykite pagal tokią schemą: pirmas sluoksnis - gabalėlis sviesto, antras - kepenys, trečias - grietinės padažas, ketvirtas - svogūnai, penktas - grybai, šeštas - padažas, septintas - gabalėlis sviesto ir aštuntas sluoksnis - sūris.
Žingsnis 6
Šaukite puodus į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių.
Kategorijos