Vištienos kepenėlės puoduose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Vištienos kepenėlės puoduose

Paruošti skanias kepenėles gana sunku, dažniausiai jos būna sausos ir nemalonios liežuviui. Tačiau šis receptas visiems laikams pakeis jūsų požiūrį į vištienos kepenėles. Švelni ir sultinga mėsa puikiai dera su grybais ir bulvių koše, o šiam nuostabiam patiekalui paruošti neprireiks daug laiko.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos kepenėlės puoduose Žingsnis 1
Kiekvieną kepenų gabalėlį supjaustykite dideliais kubeliais. Kepkite mėsą 2-3 minutes ant didelės ugnies augaliniame aliejuje. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 2

Vištienos kepenėlės puoduose Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o 2 česnako skilteles susmulkinkite česnakų spaudikliu. Svogūną ir česnaką apkepkite augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos. Taip pat įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Vištienos kepenėlės puoduose Žingsnis 3
Supjaustykite grybus skiltelėmis arba perbraukite per 0,3 mm storio pjaustyklę. Kepkite ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Vištienos kepenėlės puoduose Žingsnis 4
Į grietinę įmaišykite 2 susmulkintas česnako skilteles ir gautą padažą pasūdykite.

Žingsnis 5

Vištienos kepenėlės puoduose Žingsnis 5
Visus puodus pripildykite pagal tokią schemą: pirmas sluoksnis - gabalėlis sviesto, antras - kepenys, trečias - grietinės padažas, ketvirtas - svogūnai, penktas - grybai, šeštas - padažas, septintas - gabalėlis sviesto ir aštuntas sluoksnis - sūris.

Žingsnis 6

Vištienos kepenėlės puoduose Žingsnis 6
Šaukite puodus į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos