Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos kepenėlės šokio "Chichurdyk" ritmu
Sultingos ir skanios vištienos kepenėlės buvo paruoštos pagal mano mamos Natalijos Jalajevnos receptą, kuri visada stengėsi gaminti sveiką maistą greitai, lengvai ir su gera nuotaika, skambant ritmingai kalmukų liaudies šokio "Čičiurdyk" muzikai. Gaminimo tempas nustatomas iš karto, ir net nepatyręs ar pradedantis virėjas gali akimirksniu paruošti sultingas ir aromatingas vištienos kepenėles. Kadangi "Chichurdyk" būdingas aiškus ritmas, lydimas magtalo (linksmybių), šį patiekalą rekomenduojama ruošti ryte, nes jis atims miegą, o gamindami pradėsite šokti patys, nes šio folklorinio šokio muzika yra tokia jaudinanti ir žvalinanti.
Žingsnis 1
Į keptuvę įpilkite 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir, kol keptuvė įkaista, susmulkinkite svogūnus ir sutarkuokite morkas. Kepkite svogūnus ir morkas, kol pusiau iškeps, ant mažos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Kol svogūnai ir morkos kepa, susmulkinkite vištienos kepenėles, pagardinkite prieskoniais: druska, maltais juodaisiais ir raudonaisiais pipirais, krapais, petražolėmis.
Žingsnis 3
Į svogūnus ir morkas sudėkite vištienos kepenėles su prieskoniais, sumaišykite visus ingredientus ir keptuvę uždenkite dangčiu. Maišykite kas 2-3 minutes, kol kepenėlės iškeps.
Žingsnis 4
Iš kepenų, virtų "Chichurdyk" ritmu, galima pasigaminti paštetą rytiniams sumuštiniams, sumaišius jį blenderiu ir įdėjus sviesto.
Kategorijos