Publikavimo data: 2024-10-14
Vištienos kepenėlės su bulvėmis ir česnakais
Vištienos kepenėlės su bulvėmis yra rusų virtuvės patiekalas, kuriame yra daug naudingų medžiagų ir mikroelementų. Vištienos kepenyse yra vitamino B, daug geležies ir kitų mikroelementų, kurie būtini normaliai organizmo veiklai.
Žingsnis 1
Vištienos kepenėles nuplaukite ir nulupkite venas. Didesnius gabalus perpjaukite per pusę, mažesnius palikite. Į lėkštę įberkite miltų ir apvoliokite juose vištienos kepenėles. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies, įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite vištienos kepenėles po 3 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite nedideliais šiaudeliais. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sudėkite tai į kepenėles ir gerai išmaišykite. Troškinkite 3 minutes. Tada į keptuvę įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite dar 5 minutes. Bulves supjaustykite mažais griežinėliais ir sudėkite į keptuvę. Viską kartu troškinkite 20 minučių. Likus 5 minutėms iki bulvių virimo pabaigos, įberkite druskos, prieskonių ir smulkiai supjaustytų žolelių.
Kategorijos