Publikavimo data: 2024-02-02
Vištienos kepenėlės su grybais ir anakardžių riešutais receptas
Vištienos kepenėlės su grybais - puikus pasirinkimas antrajam pietų ar sočios vakarienės patiekalui. Kadangi receptą paruošti paprasta, svarbiausia tinkamai pasirinkti ingredientus. Pagrindinis šviežių ir skanių vištienos kepenėlių skiriamasis bruožas yra jų spalva. Kokybiškas produktas yra rudos spalvos su lengvu bordo atspalviu. Šampinjonus galima pakeisti kitais sezoniniais arba šaldytais grybais.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Paruoškite grybus: nuplaukite juos po tekančiu vandeniu, nupjaukite viršutinį kepurėlės sluoksnį, atnaujinkite kotelio pjūvį, pašalinkite nuo grybų tamsias dėmes.
Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite griežinėliais. Vištienos kepenėles supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į keptuvę sudėkite vištienos kepenėles ir grybus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Maišydami kepkite grybus ir kepenėles 7-8 minutes.
Žingsnis 6
Į keptuvę suberkite svogūnus ir vėl viską kartu kepkite, kol viskas iškeps (1-2 minutes).
Žingsnis 7
Nuimkite patiekalą nuo ugnies ir sudėkite į serviravimo lėkštes.
Žingsnis 8
Vištienos kepenėles ir grybus patiekite su grietine, papuošę žolelėmis ir smulkintais anakardžių riešutais.
Kategorijos