Publikavimo data: 2024-02-04
Vištienos kepenėlių jautienos stroganoff receptas
Tai ne visai klasikinis jautienos stroganovo receptas, tačiau manome, kad dėl skanių pietų galite sulaužyti keletą taisyklių. Į receptą įtraukėme vištienos kepenėlių, kurios garsėja ne tik sveikomis savybėmis, bet ir subtiliu, šiek tiek kartoku, bet maloniu skoniu.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną. Kepenis nuplaukite ir 10 minučių pamirkykite pasūdytame šaltame vandenyje. Kad kepenys taptų dar minkštesnės, galite jas 12 valandų pamirkyti riebiame piene. Išmirkytas kepenis supjaustykite nedideliais 1-2 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Supjaustytas kepenėles pasūdykite, papipirinkite ir apvoliokite miltuose.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies su augaliniu aliejumi 3 minutes maišydami kepkite kepenėles. Sudėkite sviestą ir svogūną ir viską kartu kepkite apie 5 minutes.
Žingsnis 4
Sumažinkite kaitrą ir supilkite grietinę. Maišydami virkite 15 minučių. Jei mišinys per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio.
Žingsnis 5
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir palikite indą po dangčiu 5 minutėms. Patiekite karštą jautienos stroganoffą su mėgstamu garnyru.
Kategorijos