Vištienos kepenėlių paštetas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Vištienos kepenėlių paštetas

Paštetas - tai paštetas, gaminamas specialioje formoje arba kepamas tešloje. Šis patiekalas pas mus atkeliavo iš Prancūzijos, kur šis užkandis yra plačiai paplitęs. Paštetas iš vištienos kepenėlių yra švelnaus ir rafinuoto skonio, toks patiekalas tinka šventiniam stalui. Patiekite su skrebučiais ir gardinkite mėgstamu padažu. Jei norite, galite įdėti svogūnų ir šoninės marmelado.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos kepenėlių paštetas Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir česnaką.

Žingsnis 2

Vištienos kepenėlių paštetas Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite 40 g sviesto. Sudėkite svogūnus, česnakus ir čiobrelius. Kepkite ant silpnos ugnies, kol svogūnas taps permatomas.

Žingsnis 3

Vištienos kepenėlių paštetas Žingsnis 3
Sudėkite vištienos kepenėles ir išmaišykite. Suberkite cukranendrių cukrų.

Žingsnis 4

Vištienos kepenėlių paštetas Žingsnis 4
Supilkite portveiną. Kai 85 % skysčio išgaruos, nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Žingsnis 5

Vištienos kepenėlių paštetas Žingsnis 5
Perkelkite kepenis į stacionarų maišytuvą. Įberkite druskos, supilkite plaktuvą ir pradėkite plakti. Proceso metu palaipsniui įmaišykite sviestą.

Žingsnis 6

Vištienos kepenėlių paštetas Žingsnis 6
Gautą mišinį pertrinkite per sietelį ir sudėkite į formeles (ramekinus) arba užspaudžiamuosius maišelius, kad galėtumėte laikyti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, morkų sezonas, paukštienos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, morkų paštetai

Kategorijos