Publikavimo data: 2024-06-09
Vištienos kepenėlių paštetas
Paštetas - tai paštetas, gaminamas specialioje formoje arba kepamas tešloje. Šis patiekalas pas mus atkeliavo iš Prancūzijos, kur šis užkandis yra plačiai paplitęs. Paštetas iš vištienos kepenėlių yra švelnaus ir rafinuoto skonio, toks patiekalas tinka šventiniam stalui. Patiekite su skrebučiais ir gardinkite mėgstamu padažu. Jei norite, galite įdėti svogūnų ir šoninės marmelado.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite 40 g sviesto. Sudėkite svogūnus, česnakus ir čiobrelius. Kepkite ant silpnos ugnies, kol svogūnas taps permatomas.
Žingsnis 3
Sudėkite vištienos kepenėles ir išmaišykite. Suberkite cukranendrių cukrų.
Žingsnis 4
Supilkite portveiną. Kai 85 % skysčio išgaruos, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 5
Perkelkite kepenis į stacionarų maišytuvą. Įberkite druskos, supilkite plaktuvą ir pradėkite plakti. Proceso metu palaipsniui įmaišykite sviestą.
Žingsnis 6
Gautą mišinį pertrinkite per sietelį ir sudėkite į formeles (ramekinus) arba užspaudžiamuosius maišelius, kad galėtumėte laikyti.
Kategorijos