Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos kepenėlių paštetas su vyšnių želė
Vištienos kepenėlių paštetas su vyšnių želė - originalus ir pikantiškas užkandis, kurį galima paruošti ir patiekti prie šventinio stalo ar šeimos šventės. Užkandžio sudėtyje esančios troškintos vištienos kepenėlės yra pikantiško skonio ir itin švelnios konsistencijos. Iš konservuotų vyšnių, vyšnių likerio ir kitų ingredientų paruošta vyšnių želė suteikia užkandžiui sodrų saldžiarūgštį skonį.
Žingsnis 1
Konservuotas vyšnias sudėkite į puodą, užpilkite 200 ml vandens ir užkaitinkite. Užvirkite ir virkite 5 minutes. Po 5 minučių nukelkite puodą nuo ugnies ir trintuvu susmulkinkite vyšnias iki vientisos masės bei pertrinkite per sietelį.
Žingsnis 2
Vyšnių mišinį sudėkite į puodą, suberkite cukrų, balzaminį actą, vyšnių likerį, narsharabo padažą ir druską pagal skonį. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite vyšnių mišinį ir virkite 2-3 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite, sudėkite išbrinkusią želatiną, maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje augaliniame ir sviesto aliejuje 3 minutes. Kruopščiai nuplaukite vištienos kepenėles, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite kepenėles į keptuvę ir 15-20 minučių troškinkite uždengę dangčiu ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Kai kepenys bus beveik paruoštos, suberkite maltus juoduosius pipirus, muskato riešutą, druską pagal skonį ir išmaišykite. Į keptuvę supilkite brendį ir maišydami 2 minutes garinkite, tada supilkite grietinėlę ir dar 2 minutes troškinkite kepenėles. Sudėkite kepenėles į gilų dubenį ir susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės. Paruoštą paštetą paskirstykite į formeles, išlyginkite šaukštu, ant viršaus užpilkite vyšnių želė. Padėkite patiekalą į šaldytuvą bent 2 valandoms.
Kategorijos