Vištienos kepenėlių putėsiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Vištienos kepenėlių putėsiai

Kepenų putėsiai yra labai subtilus ir skanus patiekalas, kuris patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Nuo pašteto jis skiriasi tuo, kad yra šilkinės tekstūros ir švelnesnis, nes į jį dedama plaktos grietinėlės. Vištienos kepenėlių putėsiai tinka tiek kasdieniam užkandžiavimui, tiek šventiniam stalui. Šviežios kepenėlės patiekalui suteikia švelnumo ir rafinuotumo.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
229 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kepenėlių putėsiai Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite puode arba gilioje keptuvėje su šaukštu sviesto, kol suminkštės. Kepenėles gerai nuplaukite, pašalinkite visą perteklių ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kepkite kartu su svogūnais ant didelės ugnies 2-3 minutes.

Žingsnis 2

Vištienos kepenėlių putėsiai Žingsnis 2
Sumažinkite ugnį, suberkite druską, prieskonius, viską išmaišykite ir kepkite, kol išgaruos visas skysčio perteklius. Supilkite kepenėles su skiauterėmis.

Žingsnis 3

Vištienos kepenėlių putėsiai Žingsnis 3
Atvėsusią masę susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės. Lengvai suplakite grietinėlę ir likusį ištirpintą sviestą ir supilkite į kepenėles.

Žingsnis 4

Vištienos kepenėlių putėsiai Žingsnis 4
Gautą masę sudėkite į sausus indus ir 3 valandas laikykite šaldytuve. Tada išdėliokite ją lėkštėje. Galite patiekti tartaletėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos