Publikavimo data: 2024-06-08
Vištienos kepenėlių putėsiai
Kepenų putėsiai yra labai subtilus ir skanus patiekalas, kuris patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Nuo pašteto jis skiriasi tuo, kad yra šilkinės tekstūros ir švelnesnis, nes į jį dedama plaktos grietinėlės. Vištienos kepenėlių putėsiai tinka tiek kasdieniam užkandžiavimui, tiek šventiniam stalui. Šviežios kepenėlės patiekalui suteikia švelnumo ir rafinuotumo.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite puode arba gilioje keptuvėje su šaukštu sviesto, kol suminkštės. Kepenėles gerai nuplaukite, pašalinkite visą perteklių ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kepkite kartu su svogūnais ant didelės ugnies 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Sumažinkite ugnį, suberkite druską, prieskonius, viską išmaišykite ir kepkite, kol išgaruos visas skysčio perteklius. Supilkite kepenėles su skiauterėmis.
Žingsnis 3
Atvėsusią masę susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės. Lengvai suplakite grietinėlę ir likusį ištirpintą sviestą ir supilkite į kepenėles.
Žingsnis 4
Gautą masę sudėkite į sausus indus ir 3 valandas laikykite šaldytuve. Tada išdėliokite ją lėkštėje. Galite patiekti tartaletėmis.
Kategorijos