Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos kepenėlių su mandarinais receptas
Nuostabiai skanus ir labai sveikas - taip galima apibūdinti šį patiekalą. Švelnios, burnoje tirpstančios vištienos kepenėlės ir saldžiarūgštis mandarinų poskonis nepaliks abejingų. Vištienos kepenyse yra daug magnio, fosforo, geležies, vitaminų, jos naudingos akims, odai ir kraujotakos sistemai. Norėdami išgauti tikrai nepakartojamą patiekalą, nepamirškite kepenėlių prieš kepimą gerai paruošti, o svarbiausia - prieš kepimą ir kepimo metu jų nesūdyti.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną 2-3 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite kepenėles po 1-1,5 min. iš kiekvienos pusės. Jei kepenų daug, kepkite jas keliomis porcijomis. Išspauskite arba sutrinkite česnako skilteles, viską išmaišykite ir kepkite dar 1 minutę, kol česnakas taps kvapnus.
Žingsnis 3
Perkelkite kepenėles į atskirą lėkštę ir toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūną iki auksinės spalvos, tada sudėkite mandarinų skilteles, troškinkite kelias minutes, kol mandarinai išleis sultis, ir grąžinkite kepenėles į keptuvę. Troškinkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Patiekalą išdėliokite lėkštėse, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Kategorijos