Publikavimo data: 2024-09-22
Vištienos kepsnys, keptas su bulvėmis ir česnakais
Orkaitėje iškepta, česnaku kvepianti ir apetitą kelianti vištiena, apetitiškai išdėliota lėkštėje su raugintomis bulvėmis, yra sekmadienio pietų ar vakarienės namuose simbolis. Tokie klasikiniai patiekalai kelia prisiminimus, todėl šeimos ir toliau ruošia šį patiekalą savo vaikams, o vėliau - anūkams. Iš orkaitės ištrauktas keptas viščiukas pamaitins visą šeimą, be to, tai nebrangi mėsa, kurią galima įsigyti net ir iš kuklaus šeimos biudžeto.
Žingsnis 1
Vištieną įpjaukite į krūtinėlę ir šiek tiek suplokite. Įtrinkite druska, pipirais, prieskoniais ir tarkuotu česnaku. Bulves perpjaukite išilgai ir sudėkite ant kepimo skardos.
Žingsnis 2
Vištieną sudėkite ant bulvių ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje 60 minučių. Per tą laiką kelis kartus vištieną apipilkite ant kepimo skardos susidariusiais riebalais.
Kategorijos