Vištienos kepsnys, keptas su bulvėmis ir česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Vištienos kepsnys, keptas su bulvėmis ir česnakais

Orkaitėje iškepta, česnaku kvepianti ir apetitą kelianti vištiena, apetitiškai išdėliota lėkštėje su raugintomis bulvėmis, yra sekmadienio pietų ar vakarienės namuose simbolis. Tokie klasikiniai patiekalai kelia prisiminimus, todėl šeimos ir toliau ruošia šį patiekalą savo vaikams, o vėliau - anūkams. Iš orkaitės ištrauktas keptas viščiukas pamaitins visą šeimą, be to, tai nebrangi mėsa, kurią galima įsigyti net ir iš kuklaus šeimos biudžeto.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
164 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kepsnys, keptas su bulvėmis ir česnakais Žingsnis 1
Vištieną įpjaukite į krūtinėlę ir šiek tiek suplokite. Įtrinkite druska, pipirais, prieskoniais ir tarkuotu česnaku. Bulves perpjaukite išilgai ir sudėkite ant kepimo skardos.

Žingsnis 2

Vištienos kepsnys, keptas su bulvėmis ir česnakais Žingsnis 2
Vištieną sudėkite ant bulvių ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje 60 minučių. Per tą laiką kelis kartus vištieną apipilkite ant kepimo skardos susidariusiais riebalais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos