Publikavimo data: 2024-02-04
Vištienos kepsnys receptas
Atrodo, kad neįmanoma sukurti klasikinio kepsnio recepto: kiekvienoje šalyje ir net kiekvienoje šeimoje jis ruošiamas savaip. Pavyzdžiui, keptas viščiukas su bulvėmis yra dar vienas šio patiekalo gaminimo orkaitėje variantas. Tokiai vakarienei paruošti galite naudoti paukštienos filė arba kumpius. Nepagailėkite svogūnų ir pomidorų pastos, tada kepta vištiena bus minkštesnė.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves, nuplaukite vištienos šlauneles ir pašalinkite riebalų perteklių. Užvirinkite vandenį ir paruoškite gilų puodą arba katilą.
Žingsnis 2
Šlauneles supjaustykite porcijomis ir pasūdykite, svogūną supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 3
Ant vidutinės ugnies kepkite vištieną ir svogūnus 7-10 minučių karštame augaliniame aliejuje, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Įpilkite pomidorų pastos ir dar 2-3 minutes pakepinkite, tada vištieną užpilkite vandeniu (verdančiu vandeniu) ir troškinkite 15 minučių.Vietoj vandens naudokite gausų vištienos sultinį: patiekalas bus aromatingesnis ir sultingesnis.
Žingsnis 5
Tuo tarpu bulves supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir nusiųskite prie vištienos.
Žingsnis 6
Troškinkite keptą vištieną ir bulves, kol visiškai iškeps (apie 20-25 minutes), ir patiekite karštą.
Kategorijos