Publikavimo data: 2024-06-22
Vištienos kojelė maišelyje (tešloje)
Atsiradus prekyboje paruoštų sluoksniuotos tešlos gaminių, daugelį patiekalų paruošti tapo daug paprasčiau. Iš šaldytos neraugintos arba mielinės tešlos, negaišdami daug laiko, galite pasigaminti labai skanią vištienos koją maiše. Šiam užkandžiui nereikia atskiro garnyro, nes jis "paslėptas" maišelyje. Patiekti pakanka daržovių salotų. Svarbiausia - pasirūpinkite, kad tešla būtų iš anksto atšildyta. Nereikėtų to daryti mikrobangų krosnelėje, tešlą atitirpinkite tik kambario temperatūroje.
Žingsnis 1
Paruoškite košę. Sudėkite gumbus į puodą, įberkite druskos, užpilkite vandeniu ir virkite 15-20 minučių, kol visiškai išvirs. Nusunkite vandenį ir sutrinkite bulves. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite pieną ir dar šiek tiek pašildykite. Supilkite į bulves ir vėl gerai sutrinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol apskrus, 2-3 minutes. Tada sudėkite grybus, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių, kol išgaruos visa drėgmė. Grybus ir svogūnus sumaišykite su koše.
Žingsnis 3
Paruoškite blauzdas. Blauzdas pasūdykite ir papipirinkite. Kepkite atskirai aliejuje 30 minučių, kol iškeps. Atvėsinkite.
Žingsnis 4
Paruoškite vištienos šlauneles maišelyje. Rankomis iškočiokite arba ištempkite tešlą plonu sluoksniu. Supjaustykite maždaug 15 cm x 15 cm dydžio kvadratėliais. Surinkite atraižas. Į kiekvieno kvadrato centrą įdėkite šiek tiek tešlos iš atraižų, kad apačia nebūtų suplyšusi. Tada įdėkite 2-3 valgomuosius šaukštus įdaro, o ant viršaus uždėkite blauzdą kaulu į viršų. Kvadrato kraštus aplink blauzdą suriškite centre ir sutvirtinkite virvele. Kiekvieną porciją suvyniokite į foliją, sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Kategorijos