Vištienos kojos džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Vištienos kojos džiūvėsėliuose

Vištienos šlaunelės duonoje ruošiamos įvairiai: orkaitėje, dviguboje duonoje, įdarytos džiūvėsėliuose. Kepant duonoje, išsaugoma švelni produkto tekstūra ir gaunama traški apskrudusi plutelė. Šis vištienos šlaunelių džiūvėsėliuose receptas yra labai paprastas, nes vištienos mėsos ruošimas orkaitėje nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Jei vištienos filė gana lengvai išdžiūsta, tai blauzdelės yra vidutinio riebumo mėsa, kuri bus paruošta per valandą.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Garstyčios, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kojos džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Paruoškite marinato padažą. Majonezą sumaišykite su česnaku ir garstyčiomis. Šiuo mišiniu aptepkite blauzdas ir palikite mėsą 30 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Vištienos kojos džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Paruoškite vištienos šlauneles kepimui. Lengvai įmuškite kiaušinį. Kiekvieną koją pamerkite į kiaušinį, o tada į džiūvėsėlius.

Žingsnis 3

Vištienos kojos džiūvėsėliuose Žingsnis 3
Vištienos šlauneles apvoliokite džiūvėsėliuose. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Į kepimo indą suberkite džiūvėsėlius. Dėkite į orkaitę ir kepkite 60 minučių, kol taps auksinės spalvos, neuždengę folija.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos