Publikavimo data: 2024-04-01
Vištienos kojos džiūvėsėliuose
Vištienos šlaunelės duonoje ruošiamos įvairiai: orkaitėje, dviguboje duonoje, įdarytos džiūvėsėliuose. Kepant duonoje, išsaugoma švelni produkto tekstūra ir gaunama traški apskrudusi plutelė. Šis vištienos šlaunelių džiūvėsėliuose receptas yra labai paprastas, nes vištienos mėsos ruošimas orkaitėje nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Jei vištienos filė gana lengvai išdžiūsta, tai blauzdelės yra vidutinio riebumo mėsa, kuri bus paruošta per valandą.
Žingsnis 1
Paruoškite marinato padažą. Majonezą sumaišykite su česnaku ir garstyčiomis. Šiuo mišiniu aptepkite blauzdas ir palikite mėsą 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos šlauneles kepimui. Lengvai įmuškite kiaušinį. Kiekvieną koją pamerkite į kiaušinį, o tada į džiūvėsėlius.
Žingsnis 3
Vištienos šlauneles apvoliokite džiūvėsėliuose. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Į kepimo indą suberkite džiūvėsėlius. Dėkite į orkaitę ir kepkite 60 minučių, kol taps auksinės spalvos, neuždengę folija.
Kategorijos