Vištienos kojos marinate pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Vištienos kojos marinate

Orkaitėje keptos vištienos kojos būna sultingos, minkštos. Tai kvapnus, skanus ir greitas receptas iš nebrangios mėsos rūšies. Vištiena dažnai kepama, verdama, bet mes iškepsime orkaitėje. Naudosime kvapnius prieskonius, pagardus, mėsa jais pasisotins ir išeis dar skanesnė.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
16 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos kojos marinate Žingsnis 1
Nuplaukite kojas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmę.

Žingsnis 2

Vištienos kojos marinate Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į dubenį supilkite alyvuogių aliejų, suberkite druską, pipirus, papriką, česnaką, medžio anglims skirtus prieskonius ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Vištienos kojos marinate Žingsnis 3
Sudėkite kojas į kepimo indą arba kepimo skardą ir užpilkite marinatu. Pašaukite mėsą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 50-60 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės.

Žingsnis 4

Vištienos kojos marinate Žingsnis 4
Pasibaigus laikui, peiliu patikrinkite, ar mėsa yra mėsinga. Ant blauzdos paviršiaus susiformuos plutelė, o ar ją kepti, nuspręskite patys.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos