Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos kojos marinate
Orkaitėje keptos vištienos kojos būna sultingos, minkštos. Tai kvapnus, skanus ir greitas receptas iš nebrangios mėsos rūšies. Vištiena dažnai kepama, verdama, bet mes iškepsime orkaitėje. Naudosime kvapnius prieskonius, pagardus, mėsa jais pasisotins ir išeis dar skanesnė.
Žingsnis 1
Nuplaukite kojas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmę.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į dubenį supilkite alyvuogių aliejų, suberkite druską, pipirus, papriką, česnaką, medžio anglims skirtus prieskonius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite kojas į kepimo indą arba kepimo skardą ir užpilkite marinatu. Pašaukite mėsą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 50-60 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės.
Žingsnis 4
Pasibaigus laikui, peiliu patikrinkite, ar mėsa yra mėsinga. Ant blauzdos paviršiaus susiformuos plutelė, o ar ją kepti, nuspręskite patys.
Kategorijos