Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos kojos su kukurūzais
Šiam patiekalui rinkitės šviežią vištieną - atšaldytas šviesiai rausvos spalvos blauzdas plona odele. Kepant visi produktai verda savo sultyse, vištienos šlaunelių mėsa išlieka minkšta ir sultinga. Prieš dedant į orkaitę, mėsai reikėtų duoti laiko pasimarinuoti. Pagal šį receptą galima kepti ir kitas vištienos dalis, pavyzdžiui, šlauneles, sparnelius ar krūtinėlę. Dėl kartu su mėsa kepamų daržovių įvairovės patiekalą galite patiekti be garnyro.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Vištienos šlauneles sudėkite į gilų dubenį, pabarstykite druska, pipirais ir rozmarinais. Prieskonius gerai išmaišykite ir palikite kojas marinuotis 60 minučių. Galite palikti mėsą marinuotis per naktį.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Į jį sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir vištienos šlauneles. Pabarstykite kukurūzais ir sudėkite griežinėliais pjaustytas paprikas.
Žingsnis 3
Iškepkite vištieną. Į kepimo indą supilkite vandenį, paskleiskite pomidorų pastą ir išlyginkite, pagardinkite druska, bazilikais ir raudonėliais. Pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 35-40 minučių.
Kategorijos