Publikavimo data: 2024-06-15
Vištienos kojos su svarainiais
Specifiniai ir aitrūs svarainiai, kuriuos mažai kas mėgsta valgyti šviežius, gali būti sėkmingas mėsos ar paukštienos patiekalų priedas. Pavyzdžiui, iš vištienos blauzdelės ir svarainių, uždengtų folija ir iškeptų orkaitėje, pagaminsite išskirtinį ir neįprastą patiekalą, stebėtinai švelnų ir minkštą. Vištienos blauzdelės sugers rūgštų ir aitrų šviežių vaisių skonį, o patys svarainiai įgaus malonų marinuotos mėsos aromatą.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Į nedidelį dubenėlį supilkite sojų padažą, citrinos sultis, medų, druską ir maltus juoduosius pipirus. Į marinatą sudėkite imbierą ir česnaką ir išmaišykite. Perkelkite vištienos blauzdas į gilų dubenį ir užpilkite jas marinatu. Gerai išmaišykite, kad marinatas tolygiai padengtų mėsą. Uždenkite dubenį su blauzdelėmis maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svarainių griežinėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksiniai. Sudėkite svogūną ir kepkite maišydami dar 4-5 minutes, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 3
Iškepkite vištienos blauzdas su svarainiais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant kepimo skardos padėkite kepimo foliją. Ant folijos sudėkite marinuotus vištienos blauzdelės, keptas svarainių skilteles ir svogūnus. Uždenkite antru folijos sluoksniu ir sandariai užklijuokite kraštus. Kepkite 40 minučių.
Kategorijos