Vištienos kojos su svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Vištienos kojos su svarainiais

Specifiniai ir aitrūs svarainiai, kuriuos mažai kas mėgsta valgyti šviežius, gali būti sėkmingas mėsos ar paukštienos patiekalų priedas. Pavyzdžiui, iš vištienos blauzdelės ir svarainių, uždengtų folija ir iškeptų orkaitėje, pagaminsite išskirtinį ir neįprastą patiekalą, stebėtinai švelnų ir minkštą. Vištienos blauzdelės sugers rūgštų ir aitrų šviežių vaisių skonį, o patys svarainiai įgaus malonų marinuotos mėsos aromatą.
Gaminimo laikas
190 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kojos su svarainiais Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Į nedidelį dubenėlį supilkite sojų padažą, citrinos sultis, medų, druską ir maltus juoduosius pipirus. Į marinatą sudėkite imbierą ir česnaką ir išmaišykite. Perkelkite vištienos blauzdas į gilų dubenį ir užpilkite jas marinatu. Gerai išmaišykite, kad marinatas tolygiai padengtų mėsą. Uždenkite dubenį su blauzdelėmis maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 2

Vištienos kojos su svarainiais Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svarainių griežinėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksiniai. Sudėkite svogūną ir kepkite maišydami dar 4-5 minutes, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Žingsnis 3

Vištienos kojos su svarainiais Žingsnis 3
Iškepkite vištienos blauzdas su svarainiais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant kepimo skardos padėkite kepimo foliją. Ant folijos sudėkite marinuotus vištienos blauzdelės, keptas svarainių skilteles ir svogūnus. Uždenkite antru folijos sluoksniu ir sandariai užklijuokite kraštus. Kepkite 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos