Vištienos kojos tešloje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Vištienos kojos tešloje

Nežinote, ką gaminti iš sluoksniuotos tešlos, išskyrus dešreles tešloje? Pabandykite joje kepti vištienos šlauneles. Gausite savotiškus pyragėlius arba modernizuotą sluoksniuotą tešlą. Vadinkite, kaip norite, vis tiek bus skanu. Vištienos šlaunelės yra greičiausiai nuo stalo dingstantis maistas. Vištiena su mėgstamais prieskoniais švelnioje ir traškioje tešloje - geresnio derinio nesugalvosite.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kojos tešloje Žingsnis 1
Sudėkite blauzdas į gilų dubenį, suberkite prieskonius, pagal skonį druskos ir kelis šaukštus grietinės. Išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų ant vištienos.

Žingsnis 2

Vištienos kojos tešloje Žingsnis 2
Į nedidelį dubenėlį įmuškite 1 kiaušinį ir suplakite jį šakute.

Žingsnis 3

Vištienos kojos tešloje Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnaką. Iš anksto sutrinkite jį plačiąja peilio puse, kad iš česnako išsiskirtų daugiau sulčių.

Žingsnis 4

Vištienos kojos tešloje Žingsnis 4
Į marinuotą vištienos blauzdelę sudėkite česnaką. Išmaišykite.

Žingsnis 5

Vištienos kojos tešloje Žingsnis 5
Iškočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą.

Žingsnis 6

Vištienos kojos tešloje Žingsnis 6
Supjaustykite tešlą lygiomis 5-7 cm pločio juostelėmis.

Žingsnis 7

Vištienos kojos tešloje Žingsnis 7
Kiekvieną koją susukite į tešlos juostelę.

Žingsnis 8

Vištienos kojos tešloje Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite popieriumi. Ant jos sudėkite tešloje apvoliotas vištienos šlauneles, aptepkite plaktu kiaušiniu ir 40 minučių pašaukite į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 9

Vištienos kojos tešloje Žingsnis 9
Išimkite iš orkaitės iškeptas kojas, sudėkite į lėkštę ir pabarstykite žolelėmis. Patiekite patiekalą su grietine.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos