Publikavimo data: 2024-03-31
Vištienos kojos tešloje
Nežinote, ką gaminti iš sluoksniuotos tešlos, išskyrus dešreles tešloje? Pabandykite joje kepti vištienos šlauneles. Gausite savotiškus pyragėlius arba modernizuotą sluoksniuotą tešlą. Vadinkite, kaip norite, vis tiek bus skanu. Vištienos šlaunelės yra greičiausiai nuo stalo dingstantis maistas. Vištiena su mėgstamais prieskoniais švelnioje ir traškioje tešloje - geresnio derinio nesugalvosite.
Žingsnis 1
Sudėkite blauzdas į gilų dubenį, suberkite prieskonius, pagal skonį druskos ir kelis šaukštus grietinės. Išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų ant vištienos.
Žingsnis 2
Į nedidelį dubenėlį įmuškite 1 kiaušinį ir suplakite jį šakute.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnaką. Iš anksto sutrinkite jį plačiąja peilio puse, kad iš česnako išsiskirtų daugiau sulčių.
Žingsnis 4
Į marinuotą vištienos blauzdelę sudėkite česnaką. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Iškočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą.
Žingsnis 6
Supjaustykite tešlą lygiomis 5-7 cm pločio juostelėmis.
Žingsnis 7
Kiekvieną koją susukite į tešlos juostelę.
Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite popieriumi. Ant jos sudėkite tešloje apvoliotas vištienos šlauneles, aptepkite plaktu kiaušiniu ir 40 minučių pašaukite į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 9
Išimkite iš orkaitės iškeptas kojas, sudėkite į lėkštę ir pabarstykite žolelėmis. Patiekite patiekalą su grietine.
Kategorijos