Publikavimo data: 2024-06-13
Vištienos kojų kotletai
Vištienos šlaunelių kotletai yra sultingesni nei krūtinėlės kotletai. Didžiausias sunkumas yra atskirti filė nuo kaulo. Geriausia tai daryti, kai blauzdelės yra šiek tiek sušaldytos. Kadangi patiekalas ruošiamas tešloje, keptuvėje turi būti daug aliejaus. Jis turėtų padengti maždaug pusę vištienos kojų. Kotletai kepami alaus tešloje. Alus švelniai blauzdų mėsai suteikia ypatingą skonį ir aromatą. Šis receptas yra ypatingo skonio, o mėsa yra minkšta, oriai apskrudusi ir vidutiniškai traški.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos šlauneles. Filė iš blauzdų iškepkite po maistine plėvele. Pagardinkite druska. Įtrinkite vištienos prieskoniais.
Žingsnis 2
Paruoškite alaus tešlą. Išplakite kiaušinį su alumi ir trupučiu druskos. Supilkite miltus. Išmaišykite iki skystos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 3
Paruoškite vištienos šlaunelių kotletus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Panardinkite blauzdų kotletus į tešlą ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Nurodytam kiekiui vištienos blauzdelių iškepti prireiks 15-20 minučių.
Kategorijos