Vištienos kojų kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Vištienos kojų kotletai

Vištienos šlaunelių kotletai yra sultingesni nei krūtinėlės kotletai. Didžiausias sunkumas yra atskirti filė nuo kaulo. Geriausia tai daryti, kai blauzdelės yra šiek tiek sušaldytos. Kadangi patiekalas ruošiamas tešloje, keptuvėje turi būti daug aliejaus. Jis turėtų padengti maždaug pusę vištienos kojų. Kotletai kepami alaus tešloje. Alus švelniai blauzdų mėsai suteikia ypatingą skonį ir aromatą. Šis receptas yra ypatingo skonio, o mėsa yra minkšta, oriai apskrudusi ir vidutiniškai traški.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
349 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
31 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.44/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kojų kotletai Žingsnis 1
Paruoškite vištienos šlauneles. Filė iš blauzdų iškepkite po maistine plėvele. Pagardinkite druska. Įtrinkite vištienos prieskoniais.

Žingsnis 2

Vištienos kojų kotletai Žingsnis 2
Paruoškite alaus tešlą. Išplakite kiaušinį su alumi ir trupučiu druskos. Supilkite miltus. Išmaišykite iki skystos grietinės konsistencijos.

Žingsnis 3

Vištienos kojų kotletai Žingsnis 3
Paruoškite vištienos šlaunelių kotletus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Panardinkite blauzdų kotletus į tešlą ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Nurodytam kiekiui vištienos blauzdelių iškepti prireiks 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos