Publikavimo data: 2024-05-20
Vištienos koldūnai
Klasikiniai koldūnai paprastai gaminami iš miltų arba bulvių. Dažnai yra koldūnų iš mėsos, manų kruopų, sūrio, varškės, taip pat maltos vištienos receptų. Ir jei miltiniai ir bulviniai koldūnai yra gana tankūs ir elastingi, tai vištienos koldūnai yra labai subtilus patiekalas, kuris idealiai tinka lengvam daržovių garnyrui arba pakeisti mėsos kukulius sriuboje. O į vištienos faršą pridėjus šviežių špinatų, šie koldūnai taps daug sveikesni.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė koldūnams. Vištienos filė sumalkite mėsmale arba blenderiu. Vištienos faršą sudėkite į dubenį ir įmuškite vištienos kiaušinį. Įberkite maltų juodųjų pipirų, pusę arbatinio šaukštelio druskos ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite špinatus. Špinatus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnų mišinį. Į dubenį su malta vištiena suberkite špinatus ir miltus. Įmaišykite papriką ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Leiskite koldūnų mišiniui pastovėti 10 minučių.
Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Puode užvirinkite 1,5 l vandens ir pagardinkite druska. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir nedideliu šaukštu, prieš tai pamirkytu vandenyje, įmeskite koldūnus į vandenį. Įmeskite koldūnus po vieną ir atsargiai išmaišykite, kad nesuliptų. Vištienos koldūnus virkite ant mažos ugnies, kol jie išplauks, apie 5-7 minutes.
Kategorijos