Publikavimo data: 2024-03-30
Vištienos kotletai džiūvėsėliuose
Vištienos filė patiekalus visada galima greitai ir lengvai paruošti. Vištienos krūtinėlę galima kepti tešloje arba džiuvėsėliuose. Naudojant šį kepimo būdą vištiena išlaikys sultingumą, tačiau jei tešloje patiekalas bus orus ir minkštas, tai su duonele jis įgaus traškią plutelę. Yra keletas niuansų, kurie padės paruošti tobulą filė. Svarbu marinatas. Beveik visi prieskoniai derinami su vištiena, o pats marinavimo procesas trunka tiesiog 20 minučių. Kepant svarbiausia neperkepti vištienos.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė. Krūtinėlę supjaustykite plonomis vienodo pločio juostelėmis. Sudėkite filė į lėkštę ir užpilkite majonezu su smulkintu česnaku, išmaišykite. Palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Kol vištiena marinuojasi, paruoškite apkepą. Atskirame dubenyje persijokite miltus, druską ir pipirus. Kitame dubenyje lengvai įmuškite 2 kiaušinius. Į trečią dubenį suberkite džiūvėsėlius.
Žingsnis 3
Vištieną apvoliokite džiūvėsėliuose. Kiekvieną kotletą pamirkykite miltuose, tada įmuškite į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės. Iškeptus vištienos kotletus dėkite į džiūvėsėlius ant popierinio rankšluosčio ir leiskite 3-5 min. nusausinti riebalų perteklių.
Kategorijos