Publikavimo data: 2024-03-30
Vištienos kotletai džiūvėsėliuose
Vištienos kotletai džiūvėsėliuose gerai atrodo ant pietų stalo. Dėl duonos kepimo kotletai išorėje tampa traškūs, o viduje - sultingi. Svarbiausia tinkamai paruošti filė ir meistriškai iškepti kotletus. Vištienos kotletams džiūvėsėliuose kepti nebūtina naudoti tik filė, galima naudoti ir kitas vištienos dalis. Greitas paruošimas dėl vištienos švelnumo - vištienos kotletų džiūvėsėliuose recepto ypatybė.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Baltos duonos trupinius 3 minutes pamirkykite šiltame piene. Išspauskite skysčio perteklių. Sudėkite faršą į gilų dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite duoną, druską, pipirus, svogūną ir petražoles. Gerai išmaišykite iki vientisos masės ir palikite 10 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Sudrėkinkite rankas šaltu vandeniu ir suformuokite vidutinio dydžio kotletus. Abi puses apvoliokite džiūvėsėliuose. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite kotletus. Apkepkite iš vienos pusės, apverskite ir uždenkite keptuvę dangčiu. Kepkite toliau, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus kotletus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius. Tada perkelkite į lėkštę.
Kategorijos