Publikavimo data: 2024-03-29
Vištienos kotletai su ananasais
Vištienos kotletai su ananasais atkeliavo pas mus iš tailandietiškos virtuvės. Paukštienos ir egzotiškų vaisių skonis buvo toks sėkmingas, kad jis pradėtas gaminti ir Europoje. Pagal receptą vištienos kotletai su ananasais kepami orkaitėje. Šią mėsą lengva perkepti, tačiau būtent dėl tokio kepimo būdo filė tampa sultinga ir minkšta. Gaminimui rinkitės šviežią vištienos krūtinėlę ir ne mažiau kaip 67 % riebumo majonezą. Geriau rinktis konservuotus ananasus, supjaustytus gabalėliais arba žiedais.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiekvieną vištienos krūtinėlę supjaustykite į tris kepsnius. Filė išmuškite virtuviniu plaktuku ir suvyniokite mėsą į maistinę plėvelę. Būkite atsargūs, kad nepažeistumėte skaidulų. Mušto gabalo storis turi būti apie 0,5 cm. Įtrinkite kotletus prieskoniais ir druska.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite kotletus po 1 minutę iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus orkaitėje. Paimkite kepimo skardą ir uždenkite ją folija. Patepkite ją augaliniu aliejumi. Išdėliokite kotletus, ištepkite juos majonezu. Ant viršaus sudėkite ananasų griežinėlius. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Tolygiai paskleiskite sūrį ant kotletų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į orkaitę įdėkite kepimo skardą ir kepkite mėsą 20-25 minutes.
Kategorijos