Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos kotletai su daržovėmis ir sūriu
Vištienos maltinukai su daržovėmis yra labai skanus patiekalas, kuris gali būti sotus pietų, pusryčių priedas arba skanus užkandis, kurį galima pasiimti su savimi. Dėl sūrio kotletai tampa ypač skanūs. Tokiais kotletukais galima pamaitinti ne tik visą šeimą, bet ir svečius, aromatizuoti vištienos kotletai bus puikus bet kokių švenčių priedas. Pieną sudėtyje galima pakeisti neriebia grietinėle, saldžiąją papriką - pomidorais.
Žingsnis 1
Dvi riekes baltos duonos sulaužykite į gabalėlius, sudėkite į dubenį ir supilkite pieną. Atidėkite duoną į šalį 5 minutėms.
Žingsnis 2
Krūtinėlę supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Užtenka poros minučių darbo blenderiu, kad mėsa būtų vientisa malta mėsa.
Žingsnis 3
Susmulkinkite papriką, svogūną, česnaką ir sudėkite į blenderio dubenį su malta mėsa.
Žingsnis 4
Taip pat atsitiktinai supjaustykite cukiniją ir pridėkite prie likusių ingredientų. Įjunkite maišytuvą visu pajėgumu ir sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Atskirkite nuo maltos mėsos, sumalkite išmirkytas duonos riekeles blenderiu. Gilioje lėkštėje sumaišykite maltą mėsą su trinta duona.
Žingsnis 6
Įmuškite į jį kiaušinį. Sūrį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į faršą.
Žingsnis 7
Įmaišykite maltą mėsą, pagal skonį įberkite smulkiai supjaustytų krapų, druskos ir pipirų.
Žingsnis 8
Suformuokite nedidelius paplotėlius ir apvoliokite juos miltuose. Kepkite kotletukus augaliniame aliejuje apie 10 minučių iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 9
Vištienos kotletus su daržovėmis ir sūriu kepkite aliejuje apie penkias minutes iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies. Gero apetito!
Kategorijos