Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos kotletai su daržovėmis, troškinti garuose
Sultingi garuose virti vištienos kotletai ir puikus daržovių garnyras - sveika lengva vakarienė ar pietūs, tinkami net vaikams.
Žingsnis 1
Susukite vištienos filė arba gaukite virtą (mano vištiena yra iš namuose virtos vištienos).
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūnus ir suplakite juos panardinamuoju maišytuvu. Sumaišykite su malta mėsa ir dar kartą suplakite. Taip mėsa taps vientisesnės tekstūros, todėl kotletai nepraras sultingumo.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas ir sudėkite jas į maltą mėsą. Pomidorą nuplikykite verdančiu vandeniu, kad lengvai nusiluptų odelė. Supjaustykite gabaliukais, išimkite sėklas, palikdami tik minkštimą.
Žingsnis 4
Supjaustykite pomidorus kubeliais ir sudėkite į maltą mėsą. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Šiek tiek atitirpintus brokolius supjaustykite nedideliais žiedynais. Sudėkite į maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Suformuokite paplotėlius.
Žingsnis 6
Įdėkite į garų puodą ir įjunkite laikmatį 25-30 minučių.
Žingsnis 7
Tuoj pat į kitą dubenį galite sudėti brokolius ar kitas daržoves. Į silikoninę formą įmuškite kiaušinį ir viską nusiųskite prie garintuve esančių kotletų. Praėjus laikui viską perkelkite į lėkštes, supjaustykite virtas daržoves, pagal skonį papipirinkite ir pasūdykite kiaušinį su skystu viduriu. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos