Publikavimo data: 2024-04-09
Vištienos kotletai su majonezu
Vištienos kotletus su majonezu keptuvėje galima paruošti greitai. Mėsos pagrindą sudaro vištienos krūtinėlė, kurios net nereikia perleisti per mėsmalę. Vištienos filė kotletai visada būna minkšti, nes būtent ši paukščio dalis po tinkamo terminio apdorojimo laikoma minkščiausia. Dėl majonezo kotletai nebus sausi. Tačiau geros mitybos šalininkai gali jo išbraukti iš recepto.
Žingsnis 1
Supjaustykite reikiamus produktus. Į gilų dubenį sudėkite mėsą, iš kurios gaminsite maltinukus. Į susmulkintą krūtinėlę sudėkite svogūną.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Dubenyje su filė ir svogūnais įmuškite kiaušinį, įpilkite majonezo, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite. Suberkite džiūvėsėlius. Tai daroma dėl reikiamo maltos mėsos tankio, kad ji nebūtų klampi ir neišsiplėstų.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Miltus suberkite į lėkštę arba lėkštę. Suformuokite kotletus ir apvoliokite juos miltuose. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Palaukite, kol jis gerai įkais. Sudėkite kotletus ne per daug glaudžiai vieną prie kito. Kepkite juos iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol paruduos.
Kategorijos