Publikavimo data: 2024-06-15
Vištienos kotletai su pomidorų padažu
Kotletai su pomidorų padažu yra naminis patiekalas, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Kiekviena šeimininkė turi savų šio mėsos patiekalo ruošimo paslapčių, kažkas duoną mirko piene, kažkas į maltą mėsą deda sūrio ir smulkinto česnako. Kartu su garnyru ir šviežių daržovių salotomis šis patiekalas bus puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas.
Žingsnis 1
Kelias minutes pamirkykite duoną vandenyje. Tada išspauskite vandenį ir sutrinkite duoną rankomis. Vieną svogūną susmulkinkite blenderiu arba mėsmale. Maltą mėsą sumaišykite su smulkintu svogūnu, kiaušiniu ir duona, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Rankomis suformuokite nedidelius kotletukus ir pamirkykite juos miltuose. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir kepkite kotletukus po 3-4 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Dabar paruoškite padažą. Antrąjį svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną ir morką kepkite saulėgrąžų aliejuje apie 5 minutes. Tada sudėkite pomidorų pastą, cukrų ir grietinę. Gerai išmaišykite ir troškinkite 5-6 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite kotletus į keptuvę su padažu ir troškinkite uždengę dangčiu, kol iškeps, maždaug 20 minučių.
Kategorijos