Publikavimo data: 2024-03-29
Vištienos kotletai su sūriu
Apkepta vištienos filė plutelė kelia apetitą, ypač jei ji padengta lydytu sūriu. Sultingi krūtinėlės kotletai su sūriu ruošiami pagal receptą su grietine ir keptuvėje. Tai leidžia sūrio sluoksnį padaryti storesnį. Vištienos kotletai su sūriu lenkų kulinarijoje pateikiami kaip antras patiekalas, prie kurio patiekiamas virtų grikių arba ryžių garnyras. Maistinga ir švelni mėsa puikiai tinka vaikų mitybai.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletams skirtą tešlą. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Į dubenį sudėkite tarkuotą sūrį, grietinę ir kiaušinius. Įberkite pipirų, druskos, miltų ir gerai išmaišykite. Grietinė turi būti ne mažiau kaip 20 % riebumo. Tešla turi būti tiršta ir nesipilti ant mėsos.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos filė. Krūtinėlę supjaustykite griežinėliais ir švelniai suplakite plaktuvu. Kiekvieną kotletą aptepkite tešla. Dėkite ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi. Kepkite 7-10 minučių ant vidutinės ugnies. Tolygiai aptepkite kotletus likusia tešla. Apverskite kotletus ir kepkite dar 7-10 minučių.
Kategorijos